Κατά 4 εκατοστά κόντυναν σε σχέση με πέρυσι τα παιδιά στην παρέλαση

Γάλα και απομάκρυνση από τα κινητά συστήνουν οι επιστήμονες.




Η παρέλαση 7ης Μαρτίου, εξελίχθηκε-παρά την ανησυχία της βροχής-με απόλυτη επιτυχία, δεδομένου ότι φέτος δεν είχαμε κάποια εξέχουσα προσωπικότητα να νταντεύουμε. Όλα τα τμήματα παρέλασαν περήφανα και τίμησαν τους ήρωες που συνέβαλαν στην απελευθέρωση. Στην απόηχο όμως της παρέλασης, μένει μια κοινή παρατήρηση: Μήπως κονταίνουν τα παιδιά μας;

Η απάντηση δόθηκε από τους ειδικούς της Αxinios-Αnalytics που βρέθηκαν στην παρέλαση και κατέγραψαν λεπτομερώς την κατάσταση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα παιδιά φέτος είναι κατά 4 εκατοστά κοντύτερα συγκριτικά με την ίδια παρέλαση, ένα χρόνο πριν. Ο αριθμός αυτός αφορά τον μέσο όρο συνολικά των παιδιών Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, ενώ αν χωρίσουμε αποτελέσματα ανά εκπαιδευτικό τομέα τα δείγματα διαφέρουν.

Ειδικότερα, στα παιδιά του δημοτικού παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με πέρυσι όμως τα πράγματα βελτιώνονται καθώς μεγαλώνουν. Όσον αφορά μάλιστα τους μαθητές λυκείου, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως των 0,8 εκατοστών.

Παιδίατροι και αναπτυξιολόγοι, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς που δείχνουν να παραμελούν τα παιδιά τους σε μια κρίσιμη ηλικία για την ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, υπάρχει η ανησυχία πως η συχνή χρήση κινητών και τάμπλετ, τείνει να κατσάσει τα παιδιά, λόγω της απουσίας σωματικών δραστηριοτήτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια