Αποκλήρωσε το γιο της γιατί δεν έδωσε στην κόρη του το δικό της όνομα


Για την πλήρη αποκοπή του από τα κληρονομικά δικαιώματα της οικογένειάς του ενημερώθηκε χθες ο Γιώργος Ζ., κάτοικος Πανόρμου. Ο δικηγόρος της μητέρας του, επισκέφθηκε νωρίς τον
Γιώργο κρατώντας τα απαραίτητα έγγραφα που του απαγορεύουν να διεκδικήσει μερίδιο από την οικογενειακή περιουσία. Ο λόγος αυτού του αποκλεισμού δεν δηλώνεται στα γραπτά αλλά ο Γιώργος τον γνωρίζει καλά. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στην ιστοσελίδα μας, η μητέρα του εξοργίστηκε όταν της ανακοίνωσε πως με τη σύζυγό του, αποφάσισαν να δώσουν στο κοριτσάκι τους, το όνομα "Άννα" και όχι το δικό της. 

Η Βακίνα Ζ, χήρα γνωστού καπετάνιου, ζει στην Πόθια και τα τελευταία 4 χρόνια διαχειρίζεται την (αρκετά μεγάλη) περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της. Ο Αχινιός επικοινώνησε μαζί της για να ρίξει φως σε μία υπόθεση που μόνο πρωτόγνωρη δεν είναι στο νησί μας. Η κυρία Βακίνα μπήκε κατευθείαν στο ψητό:

-Του το ΄χα ξεκομμένο ότι το παιί ήπρεπε α το βγάλει Βακίνα. Η πρωτοκόρη είναι της μάνας και η δεύτερη είναι του πατέρα. Έτσι είναι τα εθίματα δω πέρα. Όντα ηγεννήθηκε η πρώτη λέω α  μην τους γκρινιάζω. Πρώτα ο Θεός θα κάμουσι και άλλη κόρη.
-Δηλαδή η πρώτη σας εγγονή έχει το όνομα της συμπεθέρας;
-Όχι, αυτήνε την ήβγαλε Άρτεμις. Βλέπε παλαβωμάρες. Θέλει λέει όλα τα παιδιά του α 'χουσι ονόματα από άλφα
-Και η συμπεθέρα σας πως το πήρε που δεν της έδωσαν το όνομά της;
-Καλό ζό είναι και φτη. Κάνει λέει τη μοντέρνη. Εν τηνε πειράζει λέει. 
-Είναι αλήθεια ότι έχετε αποφασίσει να αποκληρώσετε τον γιο σας;
-Εγώ τους το 'χα πει. Όποιος με 'νεστά, θα παίρνει και το μαΐ. Η κόρη μου ηνέστησέ με πέρυσις και ήγραψά της το χωράφι στους Βοθύνους. Δελαδή αυτή είναι εχτίμηση του γιού μου; Ημεγάλωσά τονε, ησπούδασά τονε και να τα φχαριστά. Όχι οικόπεδο, ούτε χαλίκι 'ε θα τος γράψω. 
-Το μωρό όμως δεν έχει κάνει κάτι. Δεν αξίζει να έχει κάτι από την περιουσία του παππού του;
-Άμα τη βγάζασι Βακίνα, θα του τα χα ούλα γραμμένα πάνω του. Αλλά τώρα τί α της γράψω; Θα μεγαλώσει και θα γίνει ίδια η μάνα της. Θα ρχεται α με νεορεύει μια φορά το Πάσχα.

H κυρία Βακίνα δείχνει ανένδοτη και απειλεί ότι θα μεταβιβάσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε φιλανθρωπικά ιδρύματα αν ο γιος της δεν αλλάξει το όνομα της μικρής. Από την άλλη, ο Γιώργος ετοιμάζει τη δική του αντεπίθεση, με τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου. Μένει να δούμε αν μία ακόμη οικογένεια θα συγκρουστεί στα δικαστήρια ή αν η μικρή 'Αννα γίνει η Βακίνα : μια πλούσια κληρονόμος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια