Ένα στα τρία 15χρονα επιθυμούν να προβούν σε αλλαγή φίλου

Το νέο νομοσχέδιο έχει φέρει σύγχυση στη νεολαία που φαίνεται αποφασισμένη να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.



Στο ποσοστό του 35% ανέρχεται το σύνολο τον νέων που εξέφρασαν την επιθυμία να προβούν σε αλλαγή φίλου. Η διαμάχη με τον εαυτό και τη φύση του φίλου τους, ωθεί τα παιδιά 15-18 ετών σε ακραίες αποφάσεις. "Κάποιες φορές, οι δικαιολογίες δεν είναι σοβαρές" λέει η παιδοψυχολόγος Γεωργία Σάικου, που τάσσεται υπέρ των φιλικών διαλόγων μεταξύ των παιδιών. "Το ότι δεν σου κάνει αρκετά likes ή ότι μίλησε με το πρώην αγόρι σου δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή φίλη", συμπληρώνει.

Το γκάλοπ του Αχινιού στα λύκεια του νησιού, φέρνει στο φως τις έντονες σχέσεις που μπορούν να έχουν με το φίλο τους οι έφηβοι. Διαφωνίες σχετικά με ομάδες, με καθηγητές ή με τα αισθηματικά, κυριαρχούν στους λόγους που φέρνουν τη σχέση στα άκρα. Παιδικές φιλίες χρόνων μπορούν να διαλυθούν σε μία περίοδο που, το μυαλό των νέων δεν έχει "μεστώσει". Αξίζει να σημειωθεί πως το γραφείο Β' βάθμιας εκπαίδευσης, έχει καλέσει ειδικούς παιδοψυχολόγους, προκειμένου να αποτρέψουν τα παιδιά από κάτι που ενδεχομένως να μετανιώσουν αργότερα.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μια υπεύθυνη δήλωση που εκδόθηκε από τη Βουλή των Εφήβων την οποία μπορεί να εκτυπώσει και να συμπληρώσει όποιος επιθυμεί να αλλάξει το φίλο του:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια