Επένδυση στην Κάλυμνο σκέφτεται ο Σήφης Γιαννακάκης


Το νησί μας επισκέφθηκε προσφάτως ο γνωστός οινοπαραγωγός Ιωσήφ Γιαννακάκης, που αναζητά εδώ και καιρό αμπελώνες για την παραγωγή νέας ποικιλίας κρασιού.



Ο κρητικός γαιοκτήμονας ήρθε στην Κάλυμνο ύστερα από παρότρυνση του θείου του, Διαμαντή Νικολάου, ο οποίος έχει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με το νησί. Όπως είναι γνωστό, ο 70χρονος οινοπαραγωγός ταξίδευε συχνά με την πρώην σύζηγό του, Δάφνη, έχοντας την Κάλυμνο ως την ερωτική τους φωλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Γιαννακάκη ενδιαφέρεται για αμπέλια που θα προσδώσουν
ένα επιπλέον άρωμα στο διάσημο "μπρούσκο" που παράγει. Ο Σήφης, που περιηγήθηκε στους αμπελώνες του Βαθύ και του Καντουνιού, έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την ποιότητα και την οργάνωση των κτημάτων. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να ξεκινήσει μια σπουδαία Καλυμνο-Κρητική συνεργασία με σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Οι διαπραγματεύσεις προς το παρόν έχουν σταματήσει καθώς ο κ.Γιαννακάκης βρίσκεται στην Κρήτη για λόγους υγείας. Αναμένεται να ενταθούν μετά το Πάσχα, οπότε και αρχίζει η σημαντικότερη περίοδος για τα αμπέλια. Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί ο τοπικός μας οίνος που είναι αναγνωρισμένης αξίας και να αποκτήσει την επωνυμία των κτημάτων Γιαννακάκη.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια