Το μενού του Facebook μεταφράζεται και στα Καλύμνικα

                                       
Μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Yπολογιστικών Επιστημών και Τεχνολογικών Εφαρμογών του Παν/μίου της Φλόριντα ολοκλήρωσε την μετάφραση της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στην Καλύμνικη διάλεκτο. Η παρουσίαση της έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο και θα είναι διαθέσιμη σε λίγες βδομάδες.


Το "Facebook για τους Καλύμνιους" ήταν ο τίτλος του δεκάλεπτου βίντεο στην προχθεσινή παρουσίαση των τριών συμπατριωτών μας στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Αυτό ήταν το όραμα του Σάκη, του Νικόλα και του Σάββα, τριτοετών φοιτητών του τμήματος S.C.A.T.A (Science of Computing And Technological Applications).

"Γιατί να μην αισθανόμαστε πιο άνετα την ώρα που επικοινωνούμε στο facebook;" Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανε τους 3 φίλους να ξεκινήσουν τη μετάφραση της γνωστής ιστοσελίδας. Όπως ανέφερε ο Νικόλας, "Το facebook απευθύνεται σε όλους και ο καθένας αξίζει να το βλέπει όπως έχει συνηθίσει". Λόγω των σπουδών τους, είναι εξοικειωμένοι με τον προγραμματισμό και τη διαμόρφωση ιστοσελίδων και έτσι η μετάφραση δεν ήταν δύσκολο να γίνει.

Το καλύμνικο πακέτο θα περιλαμβάνει τα γνωστά μενού και τις λειτουργίες του Facebook αλλά πάντα με την κατάλληλη απόδοση στην δική μας διάλεκτο. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο καλύμνικο facebook που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας


  • Το chat αντικαθίσταται από το Πισπέρισμα
  • H προσωπική κατάσταση αλλάζει εντελώς καθώς μπαίνουν άλλες επιλογές (και είναι υποχρεωτικές). Ο κάθε χρήστης θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ των:
                                     Ραβωνιασμένος\η
                                     Λογοδοσμένος\η
                                     Παντρεμένος\η
                                     Χήρος\α
                                     Γεροντοκόρη
                                     Ανεμάζευτος\η 
                                     Μη-Καλύμνιος\α

  • Η εικόνα προφίλ θα λέγεται απλά μουτσούνα
  • Το γνωστό πλήκτρο "μου αρέσει" αντικαθίσταται από το "ρέχει μου" 
  • Η σχόλιο γίνεται "κουτσομπολίαση"









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια